με ακουστικα τι κανουμε;

με ακουστικα τι κανουμε;

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Πέμ Ιαν 19, 2012 5:59 pm

δεν έχω ακόμα vhf με το μοτερ... και σκέφτομαι τι θα ψονίσω... και απ οτι ακουω και καταλαβαίνω, είναι λίγο θέμα η καθαρή επικοινωνία χωρίς παράσιτα...

κάπου το έψαχνα πριν λιγο καιρο και είχα βρει και τον αγαπητο dbatanis που ρώταγε σε κάποιο φορουμ για ακουστικά, και που πούλαγε τα peltor II...

ξερει κανεις να με φωτίσει;
αγαπητέ dbatanis ισως; βρηκες λυση; :p
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσ.: 318

Re: με ακουστικα τι κανουμε;

Δημοσίευσηαπό BARBATUS » Πέμ Ιαν 19, 2012 6:40 pm

Τα vhf έχουν τα έξεις μειονεκτήματα:

Θέλουν ειδική αδεία και η κατοχή τους χωρίς αυτή θεωρείτε παράνομη κι έχουν πολλά παράσιτα..τώρα αν θες να ακούς τον πύργο έλεγχου και λοιπά αεροσκάφη είναι μονόδρομος.

Και το πλεονέκτημα είναι ότι ακουγόντανε πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά...πράγμα που δεν νομίζω να μας χρειάζεται.

Η άλλη λύση είναι να πάρεις Uhf και να το κλειδώσεις σε Pmr συχνότητες(για όσους δεν ξέρουν οι συχνότητες pmr είναι ελεύθερες για όλους)πράμα που το καθιστά νόμιμο.

Το πλεονέκτημα του Uhf είναι η καλύτερη ποιότητα ήχου χωρίς παράσιτα... φαντάσου όπως τα μεσαία με τα fm.

Το μειονέκτημα είναι η εμβέλεια 12 χιλιόμετρα στο έδαφος αν όμως έστω ο ένας πομπός βρίσκετε ψηλά τότε η εμβέλεια αυξάνεται θεαματικά.

Ήδη εμείς εδώ στον νότο αρχίσαμε και εξοπλιζόμαστε με UHF για να χουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Οποία κι αν είναι η επιλογή σου Uhf ή Vhf έχω να σου προτείνω το παρακάτω ασύρματο ο οποίος είναι δοκιμασμένος πολύ κάλλος και φτηνός
Εικόνα

Εικόνα
Καλιά να φοβάσαι μη σκοτωθείς...
παρά να φοβάσαι να ζήσεις!!
BARBATUS
Friend

Δημοσ.: 411

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Πέμ Ιαν 19, 2012 7:14 pm

thanks barba... αλλα... :oops: ειμαι ηδη κατοχος μιας "παρανομης" συσκευης vhf, midland :p ...

οπότε σκέφτομαι για σωστο ακουστικό/μικροφωνο χωρις παρασιτο απο μπουζι...
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσίευσηαπό BARBATUS » Πέμ Ιαν 19, 2012 7:31 pm

Δοκίμασες αντιπαρασιτικό μπουζί :?:
Καλιά να φοβάσαι μη σκοτωθείς...
παρά να φοβάσαι να ζήσεις!!
BARBATUS
Friend

Δημοσ.: 411

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Πέμ Ιαν 19, 2012 7:36 pm

τιποτα δε δοκιμασα... ιστοριες ακουσα για παρασιτα, και ρωταω πριν φαω τα μουστακια μου :p

εχω απο το ελευθερο το vhf, το οποιο δε χρησημοποιω, και προσθετω ωτοασπίδες για το μοτερ χααχχα :D ελεγα λοιπον μηπως αλλαξω τις ωτοασπίδες με ακουστικά για το vhf :p ...
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσίευσηαπό debill » Πέμ Ιαν 19, 2012 8:36 pm

Αγαπητέ Κρητικέ δεν ξέρω απ που να αρχίσω.
Άλλο ρωτάει ο Jolly άλλα ακούν τα αυτάκια σου, αλλά αφού το έθιξες..
Τα PMR ναι μεν είναι ελεύθερα αλλά με προϋποθέσεις , δηλαδή 8 κανάλια και ισχύς μέχρι 0,6 Watt αυστηρά.
Εφόσον το PPG υπάγεται στα υπερελαφρά πρέπει να εχει ο χειριστής ασύρματο στην AIR BAND, και οχι μονο οι χειριστές PPG αλλά και οι PG !! Λόγω του ότι όλοι έχουν VHF πρέπει να έχεις και VHF.
Αλλά για να τα προλάβεις όλα πέρνεις ένα καλό VHF-UHF που ακούει και στην Air Band, υπάρχουν και φορητά V-U που με modification (παραμετροποίηση)εκπέμπει στην AirBand αλλά σε διαμόρφωση FM και oxi ΑΜ που είναι η Air Band. Έστω και στα FM το ελικόπτερο που έρχεται προς τα εσένα μπορεί να σε ακούσει.
Τώρα όποιος θέλει να προβεί σε αγορά Air Band πρέπει να προσέξει να έχει βήμα 8.33 είναι καινούργια οδηγία.
Τέλος πάντων το θέμα είναι ανεξάντλητο θα κάνουμε ένα Νέο Θέμα για τα R.T.
Καλό είναι όμως να δώσουμε εξετάσεις για ραδιοερασιτέχνες....

debill SV2CUP http://www.qrz.com/db/SV2CUP
debill.FlyProducts Top80 Advance E5 28
http://www.livetrack24.com
Το paramoter είναι ένας τεράστιος ανεμιστήρας στην πλάτη του πιλότου για να τον κρατάει δροσερό. Αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί όταν σταματήσει να γυρνά ο ανεμιστήρας ο πιλότος ιδρώνει!!
Άβαταρ μέλους
debill
Site Admin

Δημοσ.: 195

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Πέμ Ιαν 19, 2012 9:22 pm

Φιλε μου JollyRoger,με τον Ντινο,με τον οποιο πεταμε μαζι, δοκιμασαμε πολλα ακουστικα πριν καταληξουμε σε αυτα που χρεισιμοποιουμε τωρα.
Ειχαμε δοκιμασει με λαριγκοφωνο αλλα τα αποτελεσματα δεν ηταν αυτα που περιμεναμε,ακουγα μια βοη συνεχομενη, απο τον θορυβο που βγαζει το μηχανακι, και κατι σαν ανθρωπινη φωνη στο βαθος.
Ειχαμε απογοητευτει ωσπου μετα απο πολυ ψαξιμο στο internet και σε διαφορα forum καταληξαμε στο συστημα εποικοινωνιας που χρεισιμοποιουμε τωρα.
Το σετ που χρεισιμοποιουμε ειναι:
O Ντινος εχει το VHF της Midland το ct-200 και κρανος με ενσωματομενα ακουστικα και μικροφωνο της Skywing.
Εγω εχω το VHF-UHF της Wuxoun KG-UVD1P (το οποιο εαν και κινεζικο βαζει κατω πολλα επωνυμα vhf,με τις λειτουργιες του),κρανος εχω τις ICARO και εχω ενσωματωσει σε αυτο ακουστικα και μικροφωνο απο την Γερμανικη εταιρια LOESCHER-electronic(www.loescher.com) συγκεκριμενα εχω τοποθετησει τα "LUH-3 LOESCHER-universal-headset with helmet mounting".
Μπορω να πω οτι τωρα η συνομιλια μας στον αερα λυθηκε οριστικα,ακουγομαι και ακουω σε πολυ καλο επιπεδο και πλεον πια αισθανεσαι μια ασφαλεια και οχι μοναξια στην πτηση.
Ο Frank Loescher ειναι ενας ηλεκτρονικος,στο επαγγελμα, και παραλληλα πιλοτος παραμοτερ και τραικ ο οποιος παιρνει τα ακουστικα της Peltor και τοποθετει σε αυτα ακουστικα και μικροφωνο και διμιουργει ετσι ενα συστημα εποικοινωνιας. Μου προτεινε οτι για να εχουμε τα καλυτερα δυνατα αποτελεσματα θα πρεπει τα μπουζι που χρεισιμοποιουμε καθως και η μπουζοπιπα να πρεσεχουμε να ειναι με την αντισταση.Αυτο το καταλαβαινουμε στο μπουζι οταν εχει το γραμμα "R" στον τυπο,π.χ. NGK BR7ES.Με αυτο τον τροπο μειωνουμε στο ελαχιστο το θορυβο που ακουμε στα ακουστικα ο οποιος οφειλεται στην λειτουργια της μηχανης μας. Ενας καλος οδηγος για να διαβασεται, εαν δεν βαριεσται, ειναι ο παρακατω ο οποιος μας μιλα για τα αποτελεσματα της χρησης μπουζιου - και μπουζοπιπας με αντισταση στα υπερελαφρα.
http://www.ultralightnews.ca/articles/r ... dplugs.htm Καλες πτησεις σε ολη την ομαδα.
p.s.
Το παραπανω ειναι δημοσιευμενο και στο γειτονικο forum.
dmpatanis
Friend

Δημοσ.: 98

Δημοσίευσηαπό aris » Πέμ Ιαν 19, 2012 9:30 pm

Παραγγέλνεις ένα κράνος με τ ακουστικα που θέλεις με καλώδιο για τον ασύρματο σου με 330 ευρώπουλα και ξεμπερδεύεις γιατί μετά από ταλαιπωρίες και έξοδα εκεί θα καταλήξεις.
Τα παράσιτα προέρχονται ως συνήθως από τους φτηνούς ασυρμάτους αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα.

http://icaro2000.com/Products/Helmets/Fly-UL/Fly-ul.htm
Μην αμελείτε να παίρνετε την πτήση σας.
http://www.youtube.com/profile?user=ariskol
www.ppg.gr
Άβαταρ μέλους
aris
Friend

Δημοσ.: 645

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Πέμ Ιαν 19, 2012 11:51 pm

:D :D :D :D :D thankss...

δημητρη να σε πω.. ποιον τυπο βυσματος διαλέγουμε για τα κλασσικά vhf, βλεπε midland? :p

και.. πήρες και καλώδιο για mp3 player?
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Παρ Ιαν 20, 2012 7:45 am

Μπορεις να στειλεις ενα email οπου θα γραφεις τον τυπο vhf που εχεις και θα σου πει ποιον ανταπτορα πρεπει να παραγκειλεις.
Ναι εγω πηρα τον ανταπτορα που εχει και εξτρα ενα καλωδιο για να συνδεεις οποιαδητοπε συσκευη ηχου.
dmpatanis
Friend

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Παρ Ιαν 20, 2012 9:01 am

και παλι ευχαριστώ...

και συνεχίζω :p ...
υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσω τα luh3 απο τα luh4?
απ οτι βλέπω η βασική διαφορά είναι το volume control.. αλλά μηπως είναι καλύτερο σαν ακουστικό το peltor opt II, που εχει στο luh3? (αν επιλέξεις luh3 με volume control και με softgel σφουγκαράκια, βγαινει ακριβότερο απο το lub4, εξ ου η απορία)...

με τη μουσική και το vhf, τι γίνεται; κόβει αυτόματα σε στυλ vox? πως συνδιάζεται;
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Παρ Ιαν 20, 2012 10:18 am

Φιλε μου εγω εχω τα "LUH-3 LOESCHER".
To volume control που λες στην ουσια δεν σου χρειαζεται γιατι το vhf σου εχει ενσωματομενο.Οποτε μπορεις να ρυθμιζεις την ενταση απο το vhf και οχι απο τα ακουστικα.
Οσον αφορα τωρα με την μουσικη εγω βαζω fm-radio που εχει το vhf ενσωματομενο και ακουω απο τα ακουστικα και μολις καποιος μου μιλησει αμεσως κοβεται και ακουω τι μου λεει και μετα απο λιγο ξαναπεζει η μουσικη.
dmpatanis
Friend

Δημοσίευσηαπό debill » Παρ Ιαν 20, 2012 1:02 pm

dmpatanis έγραψε:Οσον αφορα τωρα με την μουσικη εγω βαζω fm-radio που εχει το vhf ενσωματομενο και ακουω απο τα ακουστικα και μολις καποιος μου μιλησει αμεσως κοβεται και ακουω τι μου λεει και μετα απο λιγο ξαναπεζει η μουσικη.

ΑΑΑΑΑ ωστε εσύ εισαι ο Αλέξης που απαντά πάντα πρώτος στους ραδιοφωνικούς διαγωνισμούς.

Συνέχεισε να πετάς Αλέξη :D
debill.FlyProducts Top80 Advance E5 28
http://www.livetrack24.com
Το paramoter είναι ένας τεράστιος ανεμιστήρας στην πλάτη του πιλότου για να τον κρατάει δροσερό. Αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί όταν σταματήσει να γυρνά ο ανεμιστήρας ο πιλότος ιδρώνει!!
Άβαταρ μέλους
debill
Site Admin

Δημοσ.: 195

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Παρ Ιαν 20, 2012 6:22 pm

δημητρη σ ευχαριστω πολυ...

μαλλον θα ψονίσω σύντομα... :)
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Επιστροφή στο Συζητήσεις

• Συνολικά υπάρχουν 9 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 9 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
  • Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 605 την Κυρ Ιουν 02, 2024 10:55 pm
  • Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες