ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ?

ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ?

Δημοσίευσηαπό petros vlahos » Τρί Ιαν 10, 2012 9:07 am

Ενα θεμα πιστευω που απασχολει νεους παραμοτεριστες
ειναι το διλλημα απο αριστερα η απο δεξια το
γκαζι?η γνωμη μου ειναι αν καποιος ειναι δεξιοχειρος
βολευει το αριστερο χερι για γκαζι για τον απλο λογο,
να το εχεις ελευθερο για δουλειες το δεξι πχ φωτο, εφεδρικο,αν χρειαστει.δηλαδη το καλο μας χερι να ειναι ελευθερο.
Ολα να ξερεται ειναι συνηθεια και ειναι πως θα κανεις
την αρχη!!!
η απογειωση ειναι προαιρετικη!
η προσγειωση ειναι παντα υποχρεωτικη!
Άβαταρ μέλους
petros vlahos
Friend

Δημοσ.: 477

Re: ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ?

Δημοσίευσηαπό Car00ly » Τρί Ιαν 10, 2012 10:25 am

Καλη η ερωτηση σου φιλε Πετρο! Το οτι το συνηθισμενο ειναι το γκαζι να βρισκεται δεξια δεν σημαινει οτι μας βολευει ολους!!! Οταν πηγα να αγορασω την πρωτη μου κιθαρα σε ενα καταστημα,την πηρα στα χερια μου και την κρατησα αριστερα.Ηταν η πρωτη φορα που κρατουσα κιθαρα στα χερια μου και ηταν ολοφανερο οτι ετσι μου φαινοταν βολικο να την κραταω αφου ειμαι αριστεροχειρας.Ο καταστηματαρχης με ρωτησε αν ετσι με βολευει και μου πουλησε την αριστερη! :) Ετσι και με ενα παραμοτερ..αν νοιωθεις οτι το γκαζι σε βολευει περισσοτερο αριστερα τοτε αριστερα να το βαλεις.
Car00ly
Friend

Δημοσ.: 11

Δημοσίευσηαπό BARBATUS » Τρί Ιαν 10, 2012 10:47 am

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα το γκάζι να είναι αριστερά για να χειρίζεσαι με το δεξί την φωτογραφική μηχανή(που έχει δεξιά τα κουμπιά) και πάνω απ όλα το εφεδρικό που συνήθως οι ιμάντες πρόσδεσης περνάνε απ τα δεξιά άρα θα το πετάξεις με το δεξί χέρι και κάλο θα είναι να είναι ελεύθερο (κούφια η ώρα..).

Το πρόβλημα είναι ότι τα πιο πολλά paramoter και σχόλες εκμάθησης έχουν το γκάζι δεξιά οπότε λογικά κι έτσι θα μάθεις...προσωπικά έχω μάθει με δεξιά το γκάζι αλλά έχω σκοπό να του αλλάξω μεριά μόλις ξεψαρώσω :D

Υ.Γ @Πέτρο καλύτερα θα ήταν να είχες κάνει δημοψήφισμα για να βλέπουμε κατευθείαν τις προτιμήσεις αλλά δεν πειράζει.
Καλιά να φοβάσαι μη σκοτωθείς...
παρά να φοβάσαι να ζήσεις!!
BARBATUS
Friend

Δημοσ.: 411

Δημοσίευσηαπό aimilios » Τρί Ιαν 10, 2012 10:40 pm

Να προσθεσω κι'εγω κατι απο την δικη μου εμπειρια. Οταν πηρα το πρωτο μου παραμοτερ(adventure F3 solo 210)ειχε το γκαζι αριστερα.Το συγκεκριμενο λογω της τασης να στριβει προς τα δεξια λογω μειωτηρα με ιμαντα βολευε να ειναι στο αριστερο χερι και το γκαζι και ο ελεγχος της τασης της πτερυγας (swing sinus) να στριψει δεξια λογω ροπης, η οποια πτερυγα δεν ειχε το 1999 τριμ για να εξισοροπηθει η ταση αυτη κι'ετσι το συνηθισα. Τα πλεονεκτηματα ειδικα για δεξιοχειρες ειναι οτι εχεις το "καλο" σου χερι ελευθερο για να βγαλεις φωτο, βιντεο και λοιπους χειρισμους βαριο, ασυρματο μηνυματα στο κινητο κτλ χωρις να αφηνεις το ενα φρενο και το γκαζι, ασε που ολες αυτες οι συσκευες φτιαχτηκαν για δεξιοχειρες. Απο τοτε σε ολα τα μοτερ που ειχα μετεφερα το γκαζι στο αριστερο χερι.
Αλλο ενα προβλημα που ειχα οταν πηρα το δευτερο μου μοτερ (fly products top 80) πριν μεταφερω την γκαζιερα αριστερα προσπαθησα να το δοκιμασω για να δω πως ειναι με το γκαζι στο δεξι αλλα σε back start κρατωντας και γκαζι και ιμαντες Α στο δεξι οταν ερχοταν πανω η πτερυγα και γυρνουσα εμπρος προσπαθουσα να ξεμπλεξω το χερι μου απο τους ιμαντες με μεγαλο ποσοστο αποτυχιας και φυσικα ακυρωση της απογειωσης, οποτε η αλλαγη ειναι μονοδρομος για μενα.
Καλες πτησεις φιλαρακια :)
aimilios
Άβαταρ μέλους
aimilios
Friend

Δημοσ.: 488

Δημοσίευσηαπό panos hatzikallinikidhs » Πέμ Ιαν 12, 2012 8:23 pm

Και η δικια μου αποψη ειναι ,δεξιοστροφα ο ελικας δεξια το γκαζι,αριστεροστροφα,αριστερα το γκαζι,σαν αρχαριος,μετα δεν εχει σημασια ουτε για φωτο, ουτε για εφεδρικο πρωσοπικα και τα δυο τα δουλευω ,χωρις προβλημα ,οσο για το εφεδρικο ειναι το χερι να παει μηχανικα αν χρειαστη, :lol: Πανος
Άβαταρ μέλους
panos hatzikallinikidhs
Friend

Δημοσ.: 1044

Δημοσίευσηαπό BARBATUS » Παρ Ιαν 13, 2012 1:02 am

PANOS HATZIKALLINIKIDHS έγραψε:Και η δικια μου αποψη ειναι ,δεξιοστροφα ο ελικας δεξια το γκαζι,αριστεροστροφα,αριστερα το γκαζι,σαν αρχαριος,μετα δεν εχει σημασια ουτε για φωτο, ουτε για εφεδρικο πρωσοπικα και τα δυο τα δουλευω ,χωρις προβλημα ,οσο για το εφεδρικο ειναι το χερι να παει μηχανικα αν χρειαστη, :lol: Πανος

Λίγο αν το φιλοσοφήσεις........ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ο Πάνος!!!!!
Καλιά να φοβάσαι μη σκοτωθείς...
παρά να φοβάσαι να ζήσεις!!
BARBATUS
Friend

Δημοσ.: 411

Δημοσίευσηαπό aimilios » Σάβ Ιαν 14, 2012 11:00 pm

Καλα τα λετε αλλα αιτιολογιστε και το γιατι. Δηλ ποια τα πλεονεκτηματα να ειναι το γκαζι στο δεξι; π.χ. υπαρχει βιντεοκαμερα για χειρισμο με το αριστερο; η απαντηση σας να μπει στο κρανος δεν λεει και τα αποτελεσματα φαινοντε στο βιντεο του φιλου Πανου στην αγια τριαδα. Το αν γυριζει η ελικα δεξιοστροφα η αριστεροστροφα δεν εχει να κανει με τη θεση του γκαζιου δεξια η αριστερα αφου η διορθωση γινεται ειτε με την ρυθμιση των τριμ ειτε π.χ. στα DUDEK με το συστημα Τ.Ε.Α. και οχι με τα φρενα.
Τα λεμε αυριο ωρα για εξοδο :occasion5:
aimilios
Άβαταρ μέλους
aimilios
Friend

Δημοσ.: 488

Δημοσίευσηαπό vasilis » Κυρ Ιαν 15, 2012 2:32 am

aimilios έγραψε:Καλα τα λετε αλλα αιτιολογιστε και το γιατι. Δηλ ποια τα πλεονεκτηματα να ειναι το γκαζι στο δεξι; π.χ. υπαρχει βιντεοκαμερα για χειρισμο με το αριστερο; η απαντηση σας να μπει στο κρανος δεν λεει και τα αποτελεσματα φαινοντε στο βιντεο του φιλου Πανου στην αγια τριαδα. Το αν γυριζει η ελικα δεξιοστροφα η αριστεροστροφα δεν εχει να κανει με τη θεση του γκαζιου δεξια η αριστερα αφου η διορθωση γινεται ειτε με την ρυθμιση των τριμ ειτε π.χ. στα DUDEK με το συστημα Τ.Ε.Α. και οχι με τα φρενα.
Τα λεμε αυριο ωρα για εξοδο :occasion5:

Γνώμη μου είναι να μάθει κάποιος με το γκάζι στο δεξί χέρι γιατί τα πιο πολλά το έχουν δεξιά και κάθε φόρα που θα θέλει να δοκιμάσει κάποιο ενός φίλου η σε αγορά καινούργιο, θα υπάρχει δυσκολία.

Παντός για το τόργκ εγώ προσωπικά το διορθώνω κάνοντας σταβροπόδι, κάνει να στριψει αυτό δεξιά, βάζω το δεξί μου πόδι πάνω στο αριστερό και πάω κρούζινγκ ίσια...

ΥΠ. Έχω και το εφεδρικό στην ζώνη στην κάτω αριστερή μεριά και βοηθάει και αυτό σαν αντίβαρο.
Engine: Simonini 202cc
Wing: Powerglider 26
Άβαταρ μέλους
vasilis
Friend

Δημοσ.: 289

Δημοσίευσηαπό panos hatzikallinikidhs » Κυρ Ιαν 15, 2012 5:01 pm

Καλησπερα ,για το γκαζι ,ολοι εχεται δικιο δεν αντιπαραθετω με κανεναν,αλλα ενας νεος πιλοτος με μικρο κηνητηρα[ ελαφρυ ]μαλλον θα γηρναει δεξια ο ελικας και θα τον βολευε τρεχοντας για απογειωση να διορθωνη την πορεια του με το γκαζι στο δεξι οταν απογειωθεις η διορθωση ,τριμ,υμαντας χιαστι ,τεα κλπ τα φτιχνεις,οσο για μενα στην πτηση της ΑΓ,Τριαδος με φοτο/κη της κορης μου και με γαντια μαλινα με γλιστρουσε μην περιμενεται πολλα ,μαλον θα καταληξω σε καμια για το κρανος,θα δω.Αυτα,απο κοντα η απο το τηλ. καλητερα,ΠΑΝΟΣ :oops:
Άβαταρ μέλους
panos hatzikallinikidhs
Friend

Δημοσ.: 1044

Επιστροφή στο Συζητήσεις

• Συνολικά υπάρχουν 16 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 16 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
  • Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 605 την Κυρ Ιουν 02, 2024 10:55 pm
  • Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες