Για προσέξτε οι κάτοχοι Sky Engines !!

Για προσέξτε οι κάτοχοι Sky Engines !!

Δημοσίευσηαπό VENTUS » Τρί Ιούλ 23, 2013 10:49 am

Στο περιστατικό ήμουν παρών και εμπλέκομαι κατά κάποιο τρόπο..

Έλληνας πιλότος σε παραλία, ζέσταινε στην πλάτη του τον αναφερόμενο κινητήρα με μόλις 6-7 ώρες λειτουργίας, αγορασμένο από Έλληνα κατασκευαστή με το δικό του πλαίσιο.

Μου ζήτησε να τον δοκιμάσω, αλλά το απέφυγα επειδή ήμουν κάτοχος αυτού του παραμοτέρ για 2 εβδομάδες και το γνώριζα, οπότε δεν υπήρχε λόγος, (εδώ εμπλέκομαι..).

Ξαφνικά και ενώ ζέσταινε ακόμη, πέφτει!! το τελικό της εξάτμισης στο έδαφος.Όπως βλέπετε στις φωτο κόπηκαν τα μεταλλικά δαχτυλίδια συγκράτησης της εξάτμισης και αφού δεν υπήρχε κάτι (συρματόσχοινο?) να την συγκρατήσει έπεσε στο έδαφος.

Φαντάζεστε βέβαια τι θα συνέβαινε αν εγώ ή ο πιλότος είμαστε σε πτήση εκείνη την στιγμή πάνω από την παραλία (σε οποιοδήποτε ύψος) με λουόμενους από κάτω μας.

Οι κάτοχοι λοιπόν των παραπάνω παραμοτέρ με τον συγκεκριμένο κινητήρα καλό θα είναι να κάνουν και έναν επιπλέον έλεγχο κάθε φορά.

ΥΓ. Το παραπάνω είναι προσωπική σύσταση ασφαλείας και δεν πρέπει να ερμηνευθεί διαφορετικά.

VENTUS
DSC_0108.jpg
DSC_0109.jpg
DSC_0110.jpg
DSC_0111.jpg
Άβαταρ μέλους
VENTUS
Friend

Δημοσ.: 94

Re: Για προσέξτε οι κάτοχοι Sky Engines !!

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιούλ 23, 2013 1:03 pm

ναι αυτο το θεμα με το τελικο και τους κολιέδες που το κρατανε εγινε και σε μενα...

βεβαια εχει 2 κολιέδες, και στην περιπτωση μου, το ειδα οταν ειχε σπασει ο ενας, αλλα πριν σπασει ο 2ος... οποτε ζημιά δεν εγινε...
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσ.: 318

Δημοσίευσηαπό aris » Τρί Ιούλ 23, 2013 3:20 pm

Οι πρώτοι 2000 κινητήρες SKY είχαν θυλάκι με σύρμα γι αυτό τον λόγο αλλά αφού ο κινητήρας δεν έχει κραδασμούς και δεν δημιουργήθηκε ποτέ πρόβλημα το καταργήσανε αργότερα.
Σίγουρα ένας έλεγχος πριν την πτήση σε κάθε παραμοτέρ είναι απαραίτητος ,είτε είναι καινούριο είτε αρκετά μεταχειρισμένο.
Συνημμένα
IMG_0400[1].JPG
Μην αμελείτε να παίρνετε την πτήση σας.
http://www.youtube.com/profile?user=ariskol
www.ppg.gr
Άβαταρ μέλους
aris
Friend

Δημοσ.: 645

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Τετ Ιούλ 24, 2013 7:25 am

Θα πρεπει παντα να γινεται προληπτικός ελεγχος του παραμοτερ πριν και μετα την πτηση για την αριστη λειτουργικότητα των εξαρτηματων που το περιβάλουν.
Το παραμοτερ ειναι μια πτητικη μηχανη στην οποια θα πρεπει παντα να κανουμε καποιους προληπτικούς ελεγχους και να μην περιμενουμε να χαλασει ενα εξαρτημα και μετα να το αντικαταστήσουμε.
Οπως και στην πτηση ετσι και στην μηχανή που μας βοηθα να πεταμε θα πρεπει να ειμαστε υπεύθυνη για την σωστη συντηρηση της.
Το παραπάνω περιστατικο θα μπορουσε να γινει σε οποιοδηποτε παραμοτερ.
Καλες προσγειωσεις.
dmpatanis
Friend

Δημοσ.: 98

Δημοσίευσηαπό aimilios » Σάβ Ιούλ 27, 2013 12:59 am

Μια και μιλαμε για εξατμισεις αυτες στο βιντεο πως σας φαινοντε;
υ.γ. για παραμοτερ μαλλον ειναι μεγαλες................
aimilios
Άβαταρ μέλους
aimilios
Friend

Δημοσ.: 488

Επιστροφή στο Μοτέρ & Αλεξίπτωτα

• Συνολικά υπάρχουν 25 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 25 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
  • Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 605 την Κυρ Ιουν 02, 2024 10:55 pm
  • Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες