Nεος!

Nεος!

Δημοσίευσηαπό Alex1994 » Σάβ Σεπ 29, 2012 11:34 am

Καλησπερα σας ειμαι νεος στο forum και ενδιαφερομαι να ασχοληθω με τα αλεξιπτωτα.
:)
Σκεφτηκα να ξεκινησω παραμοτερ,γιατι θεωρησα πως το paragliding και το αλεξιπτωτο πλαγιας ειναι ακριβως τα ιδια με τη διαφορα οτι στο παραμοτερ κοτσαρεις και τη μηχανη απο πισω...Ετσι αν γνωριζω παραμοτερ θα γνωριζω ταυτοχρονα και paragliding και αλεξιπτωτο πλαγιας.Ειναι σωστη η λογικη μου? :oops:

Επισης αν εχετε να με συμβουλεψετε κατι σαν προταρης και ανιδεος που ειμαι με χαρα να σας ακουσω.Ευχαριστω! :lol:
Alex1994
Guest

Δημοσ.: 3

Re: Nεος!

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Σάβ Σεπ 29, 2012 1:41 pm

καλημέρα (μιας και εγινε απογευμα :p) χαχαα..

πριν κανα 4αρι χρονια οπως το λες το σκεφτομουν... και μετα ρωτησα και μου ειπανε οτι το αλεξιπτωτο πετάει, οχι το μοτερ :p ...

συνιθιζεται να προτεινεται να ξεκιναει ο κοσμος (οπως καναμε κι εμεις δηλαδη), απο το βουνο, ωστε να αποκταει μια πρωτη επαφη με το αλεξιπτωτο, και μετα να κανονιζει την πορεία του...

απ οσο καταλαβαινω, ειναι εφικτο το να πας κατευθείαν σε παραμοτερ, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι το καλυτερο, επειδη θα πρεπει να τα κανεις ολα μαζι και νομιζω θα ειναι πιο πολυ το μπλέξιμο... κατι σαν να θες να μαθεις να οδηγεις μηχανακι, χωρις να ξερεις ποδηλατο, ενα πραμα...

αν ομως εισαι σιγουρος οτι θα καταληξεις στο μοτερ και μονο, τοτε πιθανως να κερδισεις λιγο χρονο...

στην πτηση υπαρχει διαφορα μεταξυ των 2, αλλα αν δεν πεταξει κανεις και τα 2, δυσκολο να περιγραφεί...

επισης για παραμοτερ εχει κυκλοφορησει μια διαφορετικη τεχνολογια κατασκευης πτερυγων, εν ονοματι ρεφλεξ, που αντιδρά αλλιώς απο τα παραδοσιακά αλεξιπτωτα βουνου, οπότε και παλι αν ο σκοπος ειναι να πας κυρίως στο μοτερ, ισως σε ενδιαφέρει να το ψαξεις καλα, προκειμενου να επενδυσεις σε εξοπλισμό που να σε καλύψει καλύτερα σε αυτο που ζητάς...

αν τυχον εισαι αθηνα, θα προτεινα αν θες, να σε έκανε μια 2πλη βολτα ο αγαπητος σμυρης (flyparamotor.gr - μιας και συχνάζει στην αναβυσσο, και διεθέτει τρικυκλο για ανετη διπλη πτηση) να αποκτησεις μια πρώτη επαφη...

btw,
paragliding = αλεξ πλαγιας
paramoter/paramotor/powered paragliding/ppg = μηχανοκινητο αλεξ. πλαγιας

χμμ... δε μου 'ρχεται κατι αλλο προς το παρων... :p
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσ.: 318

Δημοσίευσηαπό BARBATUS » Σάβ Σεπ 29, 2012 2:59 pm

Καλωσόρισες Alex, καλές και ασφαλείς πτήσεις να χεις!!
Καλιά να φοβάσαι μη σκοτωθείς...
παρά να φοβάσαι να ζήσεις!!
BARBATUS
Friend

Δημοσ.: 411

Δημοσίευσηαπό Alex1994 » Κυρ Σεπ 30, 2012 1:04 am

JollyRoger έγραψε:καλημέρα (μιας και εγινε απογευμα :p) χαχαα..

πριν κανα 4αρι χρονια οπως το λες το σκεφτομουν... και μετα ρωτησα και μου ειπανε οτι το αλεξιπτωτο πετάει, οχι το μοτερ :p ...

συνιθιζεται να προτεινεται να ξεκιναει ο κοσμος (οπως καναμε κι εμεις δηλαδη), απο το βουνο, ωστε να αποκταει μια πρωτη επαφη με το αλεξιπτωτο, και μετα να κανονιζει την πορεία του...

απ οσο καταλαβαινω, ειναι εφικτο το να πας κατευθείαν σε παραμοτερ, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι το καλυτερο, επειδη θα πρεπει να τα κανεις ολα μαζι και νομιζω θα ειναι πιο πολυ το μπλέξιμο... κατι σαν να θες να μαθεις να οδηγεις μηχανακι, χωρις να ξερεις ποδηλατο, ενα πραμα...

αν ομως εισαι σιγουρος οτι θα καταληξεις στο μοτερ και μονο, τοτε πιθανως να κερδισεις λιγο χρονο...

στην πτηση υπαρχει διαφορα μεταξυ των 2, αλλα αν δεν πεταξει κανεις και τα 2, δυσκολο να περιγραφεί...

επισης για παραμοτερ εχει κυκλοφορησει μια διαφορετικη τεχνολογια κατασκευης πτερυγων, εν ονοματι ρεφλεξ, που αντιδρά αλλιώς απο τα παραδοσιακά αλεξιπτωτα βουνου, οπότε και παλι αν ο σκοπος ειναι να πας κυρίως στο μοτερ, ισως σε ενδιαφέρει να το ψαξεις καλα, προκειμενου να επενδυσεις σε εξοπλισμό που να σε καλύψει καλύτερα σε αυτο που ζητάς...

αν τυχον εισαι αθηνα, θα προτεινα αν θες, να σε έκανε μια 2πλη βολτα ο αγαπητος σμυρης (flyparamotor.gr - μιας και συχνάζει στην αναβυσσο, και διεθέτει τρικυκλο για ανετη διπλη πτηση) να αποκτησεις μια πρώτη επαφη...

btw,
paragliding = αλεξ πλαγιας
paramoter/paramotor/powered paragliding/ppg = μηχανοκινητο αλεξ. πλαγιας

χμμ... δε μου 'ρχεται κατι αλλο προς το παρων... :p

Φιλε μου καταρχας σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου!

Λιγες ερωτησεις:

Ποιο καλουμαι παραπεντε?

Αν ασχοληθω με το παραμοτερ θα ειμαι ικανος να κανω και αλεξιπτωτο πλαγιας?Το λεω επειδη μου ανεφερες παραπανω τη διαφορα στα αλεξιπτωτα.

Οπως το βλεπω θα παω για παραμοτερ και θα προτιμησω τον φιλο σου! :p Επισης,φανταζομαι πως ο εκπαιδευτης ξερει και οταν του πω πως δεν εχω προηγουμενη εμπειρια μπορει να αφισει στην ακρη την μηχανη και μετα να μου την κρεμασει στην πλατη.Λεω τωρα... :p
Alex1994
Guest

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Σεπ 30, 2012 12:16 pm

το παραπεντε το χουμε πάρει απο το γαλλικό https://ca.wikipedia.org/wiki/Parapent που σημαινει αλεξιπτωτο πλαγιάς...

αν ασχοληθείς με το παραμοτερ, ναι φυσικά θα εισαι ικανός να πετάξεις και χωρις μοτερ, απο πλευρας ικανοτήτων... σκεψου οτι οταν θες να κατέβεις, συνηθως απλως αφηνεις το γκάζι, και πετας σαν να μην ειχες μοτερ... απλα πας κατω.. :p

δεν εχω αποψη να σου πω αν η εξοικίωση με πτερυγα ρεφλεξ, μπορει να σε μαθει να αντιδρας διαφορετικά στον αέρα σε σχεση με πτερυγα μη-reflex, και πως μπορει να σε επιρεασει αυτο απο πτερυγα σε πτερυγα... αν πας στο σμυρη που εχει πρώτο χερι αποψη και για τις δυο, νομιζω θα σε φωτίσει καλυτερα... προσωπικά δεν εχω πετάξει reflex ακομα...

ο φιλτατος θανασης (για το σμυρη λεω), ναι βεβαια εχει εμπειρια, :p ... σιγα μη σου φορτώσει το μοτερ με το καλημέρα... εκτος αν θες να κανεις γυμναστική :p :lol: ...

υποθέτω πως θα σε κανει βολτιτσα να δεις πως ειναι, και αν τελικα ψηθεις, θα σε βαλει να κανεις προπονηση με την πτερυγα στο εδαφος (google 'ground handling'), και αφου αποκτησεις αρκετη εμπειρια, θα σου κρεμασει και το μοτερ, και τον ασυρματο, και θα σε κατευθυνει στις πρωτες σου πτήσεις...
ισως να σου προτεινει και να κανεις μερικες πτησουλες χωρις μοτερ απο βουνο, για αρχη...
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσίευσηαπό Alex1994 » Κυρ Σεπ 30, 2012 12:38 pm

Σε ευχαριστω φιλε!Να σε καλα! :D
Alex1994
Guest

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Σεπ 30, 2012 1:51 pm

λαθος λινκ :oops:
JollyRoger έγραψε:το παραπεντε το χουμε πάρει απο το γαλλικό https://ca.wikipedia.org/wiki/Parapent που σημαινει αλεξιπτωτο πλαγιάς...

https://fr.wikipedia.org/wiki/Parapente
αυτο το λινκ ηθελα να βαλω :p
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Επιστροφή στο Μοτέρ & Αλεξίπτωτα

• Συνολικά υπάρχουν 16 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 16 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
  • Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 605 την Κυρ Ιουν 02, 2024 10:55 pm
  • Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες