ΜΕΙΩΝΕΚΤΙΚΌ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ

ΜΕΙΩΝΕΚΤΙΚΌ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ

Δημοσίευσηαπό dinoshaidutis » Παρ Απρ 05, 2013 8:21 pm

Και εκεί που πάω να κατέβω αντε και περίμενε.
Πω-πω εχει φοβερό glide θα καίς λιγότερη βενζίνη κλπ. κλπ.
Αφού περίμενα και εκανα και γύρους για να κατέβω κανόνισα να περάσω σύριζα στα δένδρα, που δεν ηταν και ψηλά,αλλά παρ'όλα αυτά το OZON με πήγε μακρυά.Κουβαλούσα μετά!Και στην περίπτωση δεν σηκώνει να πάμε τα αυτοκίνητα παρα πέρα!
Εκείνη την στιγμή δεν το κατάλαβα,μετά δυό μέρες γύρισε το μυαλό μου και σκέφτηκα.Τι θα κάνω στο Πήλιο και όχι μόνο,μέσα σε δενδρώνες,δάση κλπ.κλπ που κατέβαινα σχεδόν σαν ελικόπτερο κόβωντάς το στα ορια του STOL.Ακόμη και σε μικρές παραλίες.Μάγκες την έβαψα.Θα το δοκιμάσω αρκετά αλλά αμα δεν βρώ λύση....Δεν θέλω να καρφωθώ σε κανα δένδρο η τοίχο.Μήπως ξέρετε κανα κόλπο?Θα δοκιμάσω (γκάζι-φρένο)οπως στο TASK αργό-γρήγορο στους αγώνες να δώ.Αυτό όμως δεν περιελάμβανε και απώλεια ύψους ταυτόχρονα.Δύσκολα πράγματα,πάλι στο ψάξιμο.
Με το NUKLEON που δεν έχει τέτοιο glide,μπορώ και κατεβαίνω πολύ πιό άμεσα και οταν πέφτω έξω διορθώνω με το γκάζι.
Άβαταρ μέλους
dinoshaidutis
Friend

Δημοσ.: 435

Re: ΜΕΙΩΝΕΚΤΙΚΌ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ

Δημοσίευσηαπό BARBATUS » Παρ Απρ 05, 2013 11:37 pm

Είσαι παλιός και πολύ έμπειρος πιλότος.....σου χω εμπιστοσύνη θα τη βρεις τη λύση ;)
Καλιά να φοβάσαι μη σκοτωθείς...
παρά να φοβάσαι να ζήσεις!!
BARBATUS
Friend

Δημοσ.: 411

Δημοσίευσηαπό panos hatzikallinikidhs » Σάβ Απρ 06, 2013 9:33 am

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,φανταζομαι πηρες φτερο νεο οποτε ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ,οπως εμαθες καλα το ντουτεκ ετσι κι αυτο απο την αρχη παλι ,δοκιμες ,διαφορετικες συνθηκες κλπ,κι οταν το μαθεις θα θελεις αλλο μετα ετσι παει,ειχες καλο φτερο Ντινο τη σε εκανε να αλαξεις?Πανος
Άβαταρ μέλους
panos hatzikallinikidhs
Friend

Δημοσ.: 1044

Δημοσίευσηαπό dinoshaidutis » Σάβ Απρ 06, 2013 11:24 am

Καλημέρα σε όλους.
Αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις.Μία φορά πέταξα με το ozon,αυτά ήταν οι πρώτες εντυπώσεις.Φαντάζομαι οτι με λίγη δουλειά θα βρώ τη λύση.Αν οχι πάμε για αλλο.
Οπως παντού ετσι και στο σπόρ μας κυκλοφορούν πολλοί μύθοι.Πρέπει δυστυχώς να τα ψάχνεις ολα μόνος σου.Ακούγωνται υπερβολές οι περισσότερες εκ του πονηρού.
Η κάθε πτήση εχει διαφορετικές απαιτήσεις.Οταν πετάς με προορισμό την απογείωσή σου, δεν σε ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα.Οταν πετάς ταξίδι στόν κάμπο,παραλίες και γενικά μέρη με ανετες προσγειώσεις θέλεις ταχύτητα και glide.Oταν πετάς με παρέα πρέπει να μπορείς να τους φτάσεις.Οτα πετάς σε δασομένα βουνά ή παραλίες με κόσμο,και οι μόνες αναγκαστικές είναι μικρές και στριμωγμένες πρέπει να κατεβαίνεις με πολύ μικρη γωνία.Σκεφτείτε το με σβηστό μοτέρ.
Εφ οσον (ΠΕΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ) δεν περιμένεις να σου συμβεί,,προετοιμάζεσαι! Τελικά δεν ξέρω
μπορεί να χρησιμοποιώ και το NUKLEOΝ εδώ στο Πήλιο.
Και κάτι για να γελάσουμε που δεν είναι και πολύ σχετικό.Στούς τελευταίους αγώνες στο κάστρο ο Χάρης έχασε στο ΤΑΣΚ προσγείωση σε στόχο,επιχειρώντας μία θεαματική προσγείωση με ανοικτά τα τρίμ καιμεγάλη ταχύτητα ξεπερνώντας κατα πολύ τον στόχο.Ο Μεζίτης κατεβαίνει πάντα κατακόρυφα,αλλά δεν επεσε καρακέντρο.Το κέρδισα εγώ με αρκετή κολοφαρδία με fleur.Ανεπανάληπτες στιγμές με τον Νίκο να πανηγυρίζει στην αποτυχία του Χάρη και την απογοήτευσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ο πρόεδρός μας ο Μανώλης να κανονίσει εναν αγώνα τώρα που θ'άρθουν και οι Πωλωνοί.
Ν'άσται καλά που βάζετε και κανα video να σας βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
dinoshaidutis
Friend

Δημοσίευσηαπό petros vlahos » Σάβ Απρ 06, 2013 6:51 pm

δεν μας ειπες ποιο μοντελο τις ozon πεταξες?
μας αφησες με την απορια!!
καλια να εχει καλο glide παρα να κατεβαινει σαν τουβλο κατω!!!!
η απογειωση ειναι προαιρετικη!
η προσγειωση ειναι παντα υποχρεωτικη!
Άβαταρ μέλους
petros vlahos
Friend

Δημοσ.: 477

Δημοσίευσηαπό dinoshaidutis » Κυρ Απρ 07, 2013 11:36 am

Το SPEDSTER 28.Χθές Σάββατο το απογευματάκι φύγαμε με τον Δημήτρη απ' το Πανθεσσαλικό.Κάναμε μία μαλακή διαδρομούλα με λίγες αναταράξεις.Καλά τα πήγα με το ΟΖΟΝ.Κουνιέται διαφορετικά απο το NUKLEON,προσέχω ακόμη,πάντως τα φρένα είναι βαρύτερα αρκετά και η επιτάχυνση επίσης.Τρέχει καλά απο οτι κατάλαβα.Η επιτάχυνση του δίνει 10 χλμ.ισως και παραπάνω,αυτά μέχρι στιγμής.
Άβαταρ μέλους
dinoshaidutis
Friend

Δημοσίευσηαπό aris » Κυρ Απρ 07, 2013 2:04 pm

Σορυ ρε Ντίνο αλλά μπερδεύτηκα.
Πέταξες με το ozon μία φορά και το μόνο που είδες ήταν το γκλάιντ στην προσγείωση ή το είδες σε όλες τις φάσεις, χειρισμό, θερμικά, αναταράξεις, ταχύτητα, ασφάλεια κλπ κλπ κλπ.
Προσπαθώ να καταλάβω ποια από τις δυο περιπτώσεις σε έκανε να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα .Ακούγωνται υπερβολές οι περισσότερες εκ του πονηρού.
Νομίζω ότι οι πιλότοι που παρακολουθούν το φόρουμ θα θελαν να ακούσουν αλλά πράγματα από την εμπειρία σου όπως λέει και ο Κώστας.

Όπως να περιγράψεις την πρώτη πτήση πχ η πρώτη απογείωση, καιρός έτρεξα 5-10 μ δεν έτρεξα, ήταν εύκολη δύσκολη καμία διαφορά!! Ταχύτητα τα δοκιμάσαμε με τον Δημήτρη δεν τα δοκιμάσαμε χειρισμός εύκολος δύσκολος συμπεριφορά κλπ κλπ

ή θα σας πω μόλις το πετάξω λίγο καιρό.

Καλό θα ήταν να περιέγραφες ποιες είναι οι διαφορές στα αλεξίπτωτα που έχεις πετάξει, πως σου φάνηκε το nervur το Fusion το nova γιατί τα άλλαξες, πως είδες το επόμενο κλπ κλπ για να γνωρίζουν και η άλλοι πιλότοι τις διαφορές από σένα που είσαι αντικειμενικός και να μην παρασύρονται από ‘ υπερβολές οι περισσότερες εκ του πονηρού .

Κάντο για το σπορ στο κάτω κάτω και ας μην έχεις όφελος όπως έχω εγώ και καποιοι άλλοι!!!!.
Μην αμελείτε να παίρνετε την πτήση σας.
http://www.youtube.com/profile?user=ariskol
www.ppg.gr
Άβαταρ μέλους
aris
Friend

Δημοσ.: 645

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Κυρ Απρ 07, 2013 3:27 pm

ααχαχαχ τσιμπησες ασχημα ε; :p
Άβαταρ μέλους
jollyroger
Friend

Δημοσ.: 318

Δημοσίευσηαπό aris » Κυρ Απρ 07, 2013 4:38 pm

JollyRoger έγραψε:ααχαχαχ τσιμπησες ασχημα ε; :p

Νομίζω ότι όλοι περίμεναν μια περιγραφή αν όχι συγκρίσεις λέω κάτι παράλογο :?: ;) Τι να τσιμπήσω με τον Ντινο τα εχουμε πει ουκ ολίγες και εχουμε αποδεχτεί ο ενας τον άλλον όπως ειναι. 8) 8) :lol:
www.ppg.gr
Άβαταρ μέλους
aris
Friend

Δημοσίευσηαπό dinoshaidutis » Κυρ Απρ 07, 2013 11:53 pm

Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος,ούτε αναλυτής πτήσεων.Ψάχνω για μένα και ανακοινώνω τις εντυπώσεις μου.Μπορεί να κάνω και λάθος.Δεν με πληρώνει κανένας,παρ'ολα αυτά είμαι αρκετά διακριτικός γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανένα.Γνωρίζω οτι οι πρώτες πτήσεις δεν είναι αρκετές για πλήρη συμπεράσματα, οταν ομως φτάσω σε κάποια δεν μπορεί κανείς να με αμφισβητήσει εκτός και αν μπορεί να το υποστηρίξει οχι με λόγια αλλα με εργα.Αλωστε μπορεί να πετάξω πολές φορές χωρίς να συναντήσω κατάλληλες συνθήκες.Π.Χ.Δεν θα μάθω ποτέ αν δεν χωθώ,τι ενοεί στο manual η ozon οταν λέει οτι εχουμε ανοιχτά τα τριμ μέχρι να τα βρούμε σκούρα.Το σκούρα διαφέρει απο τον εναν στον άλλο.Πρέπει να φτάσεις μέχρις εσχάτων,οπως εγινε στην Αμφίκλεια για να το διαπιστώσεις.Αλλα και εκεί επρεπε να πετάνε διάφορα φτερά με τον ιδιο τρόπο στο ιδιο σημείο για να διαπιστώσεις την συμπεριφορά τους.
Εν πάσει περιπτώσει μόλις τώρα μου ήλθε μία ιδέα.Στην επόμενη συνάντησή μας,να φροντίσουμε να υπάρχουν ολα τα φτερά και να κάνουμε δοκιμές ακριβείας για τα απλά πράγματα,ταχύτητα, ευελιξία, απογείωση,glide,κλπ.Θα φέρουμε και μια ζυγαριά να μετράμε το βάρος.
Άβαταρ μέλους
dinoshaidutis
Friend

Δημοσίευσηαπό aris » Δευτ Απρ 08, 2013 7:14 am

Κανένας δεν είναι δημοσιογράφος αλλά η προσωπική άποψη του καθενός που δοκιμάζει ένα καινούριο φτερό εννοείτε ότι μετράει.
Η παραπάνω απάντηση με κάλυψε πλήρως. 8) 8) 8)
www.ppg.gr
Άβαταρ μέλους
aris
Friend

Επιστροφή στο Συζητήσεις

• Συνολικά υπάρχουν 19 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 19 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
  • Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 605 την Κυρ Ιουν 02, 2024 10:55 pm
  • Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες