Γράψε για τον εξοπλισμό σου

Γράψε για τον εξοπλισμό σου

Δημοσίευσηαπό vasilis » Παρ Φεβ 04, 2011 3:20 pm

Μερικοί από εμάς “από ότι ακούω” δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτιάξουν τον εξοπλισμό που τους ταιριάζει. Άλλοι είναι υπερήφανοι κάτοχοι ενός μοντέλου. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ, και είναι καλό να ξέρεις τι θέλεις και ακόμα πιο καλό είναι να έχεις αυτό που θέλεις και που σου ταιριάζει.

Castelluccio Simonini, δεν το αλλάζω για τους εξής λόγους:

1) χαλάει σπάνια ίσως να μη χαλάσει ποτέ <δεν έχω λεφτά για επισκευές>
2) αφού χαλάει σπάνια αισθάνομαι πιο ασφαλής <λιγότερες αναγκαστικές>
3) αρπάζει ο κινητήρας σαν αστραπή από τις χαμηλές στροφές, αν πετάς κοντά στο έδαφος, έχεις πολύ περισσότερη ακρίβεια και ασφάλεια ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
4) περισσότερη δύναμη σε καθοδικά και σε άλλες περίεργες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν αποφυγή εμποδίων κλπ. <ακόμα και όταν είναι παλιό και πεσμένο>
5) απογείωση από πιο μικρό χώρο με λιγότερο τρέξιμο <I love it>
6) ροπή στρέψης <αν μάθεις να την χειρίζεσαι είναι τέλειο εργαλείο για να στρίβεις ακόμα και με τα ψηλά κρεμάσματα>
7) βενζίνα, δεν καίει όσο νομίζεις <αν κάποιο οικονομικό καίει 2,3 την ώρα εγώ καίω 2,6>

Εικόνα
image host

Εικόνα
image upload

Για τον σκελετό μου:

1) το δυνατό στεφάνι δεν το αλλάζω με τίποτα <στην άπνοια της Λάρισας η απογείωση μπροστινό με γκάζι είναι όλα τα λεφτά, ειδικά τώρα που έμαθα και το κόλπο>
2) είμαι τυχερός και δεν έχω φάει την παραμικρή τούμπα, αλλά όταν έρθει η σειρά μου να τη φάω, πιθανόν να μη σπάσει η προπέλα, και αν είναι τούμπα “τύπου crash” αισθάνομαι περισσότερη ασφάλεια έχοντας ένα μεγάλο και διπλό σκελετό.
3) αν για τον Α ή Β λόγο βρεθεί κάποιος μπροστά, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ανυποψίαστος είναι να βάλει τα χέρια του μπροστά για να προφυλαχτεί <για να έχω μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύ στεφάνι δεν θέλω να ρισκάρω αν προκαλέσω σοβαρή ζημιά σε τρίτο>
4) στο συγκεκριμένο μοντέλο η μηχανή είναι σχεδόν κολλημένη στην πλάτη μου <με αποτέλεσμα να το αισθάνομαι πιο ελαφρύ>
5) τα κρεμάσματα είναι ψηλά και το κέντρο βάρος κάθετε καλύτερα από κάτω
6) στη φωτογραφία, το κεφάλι μου κοιτάει πάνω, αλλά ο σκελετός είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να μην εμποδίζει το κράνος να ακουμπάει στον σκελετό.

Εικόνα
free image upload

Προβλήματα που έχω:

1) το βάζω μπροστά από την προπέλα <χωρίς μίζα είναι 26,5kg από 30,5kg που ήταν> αν και του βρήκα το κόλπο είναι επικίνδυνο!!
2) έχω λίγους κραδασμούς παραπάνω <είναι θέμα συνήθειας>
3) δεν θα το πρότεινα για beginners <θέμα ροπής και βάρους>
4) αν έχει λίγο αέρα δεν βολεύει να φύγεις με ανάποδη, θες τουλάχιστον 7χλμ αέρα για back-start <με τα επιπλέον κιλά δεν μπορείς να τρέχεις με την όπισθεν μπορει να σκοντάψεις>.

Βάλε φωτογραφίες και γράψε και εσύ για τον εξοπλισμό σου και την φιλοσοφία του
Άβαταρ μέλους
vasilis
Friend

Δημοσ.: 289

Δημοσίευσηαπό Μαρία » Τετ Φεβ 09, 2011 11:31 am

Ένας φίλος μου Άγγλος απο το παραπέντε μου προτείνει αυτό
The RAD Arrow Classic, at just 17.5Kg http://www.radparamotors.com/
Εσείς το γνωρίζετε? Καλό είναι? Μπορώ να βρω πιο ελαφρύ ακόμα?
Άβαταρ μέλους
Μαρία
Friend

Δημοσ.: 14

Δημοσίευσηαπό vasilis » Τετ Φεβ 09, 2011 11:54 am

Μαρία, γιατί το ψάχνεις?
αυτό που σου προτείνει ο φίλος σου δεν κυκλοφορεί και πολύ
στην ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένα, αν ήταν καλό εμείς εδω δεν θα το είχαμε? έστω και ένα?
Σου είπα, πάρε απο ελλάδα και αν είναι το παίρνεις μετα μαζί σου
θα το πάρεις και πολύ πιο φθηνό απο εδώ
σου πρωτείνω αντί να ψάχνεις πιο ειναι πιο ελαφρύ να ψάχνεις για κανένα miniplane ειναι 19 κιλά μόνο

Εικόνα
image upload
Άβαταρ μέλους
vasilis
Friend

Δημοσ.: 289

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Τετ Φεβ 09, 2011 12:10 pm

Γεια σου Μαρια και απο μενα.
Νομιζω οτι ο Βασιλης εχει δικιο στο να παρεις ενα miniplane το οποιο και ελαφρυ θα σου ειναι(θα το συνηθησεις μην το φοβασε το βαρος του)και αξιοποστο και ευκολα ανταλλακτικα βρισκεις.
Ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα στον αερα.
dmpatanis
Friend

Δημοσ.: 98

Δημοσίευσηαπό Μαρία » Πέμ Φεβ 10, 2011 1:40 pm

Ναι για να λέτε όλοι έτσι το καλύτερο θα ήταν πριν αρχίσω τις αγορές να το έβλεπα και αυτό στην πλάτη μου.
Άβαταρ μέλους
Μαρία
Friend

Δημοσ.: 14

Επιστροφή στο Συζητήσεις

• Συνολικά υπάρχουν 22 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 22 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
  • Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 605 την Κυρ Ιουν 02, 2024 10:55 pm
  • Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες